ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ

10 Ocak 2010 Pazar0 yorum

MALZEMELER:

•5 su bardağı süt
•1,5 çay bardağı mısır nişastası
•1 çay bardağı pirinç unu
•1 su bardağı şeker
•1 paket vanilya
•1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu İçin:

•yarım kg çilek
•5 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI:

1.Vanilya ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemesini bir tencereye alın ve iyice karıştırın.
2.Orta harlı ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
3.Kıvamını alınca ocaktan alın ve vanilya ile tereyağını katarak mikserde 5 dakika çırpın, kuplara paylaştırın.
4.Çilek ve şekeri rondodan geçirin, muhallebinin üzerine paylaştırın. Ben bu aşamada yazdan rondodan geçirip dondurduğum çilekli sosu kullandım.
5.Tatlıları en az 6 saat buzdolabında dinlendirip servis edin. giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger