Patatesli Kek Tarifi

15 Ocak 2010 Cuma0 yorum

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Pul biber
Un
4-5 adet orta boy patates
Yapılışı:
Patatesler soyulup yıkandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır.
Yumurta, yoğurt, sıvıyağ bir kapta çırpılır. Kabartma tozu ve tuz da ilave edildikten sonra karışıma yavaş yavaş un eklenmeye başlanır. Karışım kek hamuru kıvamına gelinceye kadar un eklenir.
Kıvamına ulaşınca patatesler ve pul biber eklenerek tekrar karıştırılır. Bu aşamada arzu edilirse dere otu da eklenebilir.
Yağlanmış bir fırın kabına boşaltılarak ~175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger