Lebeniye Çorbası:(güneydoğu mutfağından)
Köfte için:
250gr kıyma
1 kuru soğan
tuz,karabiber
Çorba için:
1 su b. haşlanmış nohut
yarım su b. pirinç
1 kase yoğurt
1 yumurta
1 çorba k. un
Üzeri için:
2 çorba k. tereyağı
nane
HAZIRLANIŞI:
Tencerenize pirinçleri alın ve üzerini aşacak kadar su ile haşlanmaya bırakın. Pirinçler pişince
haşlanmış nohutları da ilave edin. Terbiyesi için yoğurt,un ve yumurtayı karıtşırın, haşlama suyundan
ilave ederek terbiyenin kesilmesini önleyin. Diğer tarafta kıyma,tuz ve baharatla minik top
köfteler yapın. Köfteleri unlayıp tavada kızartın. çorbanın terbiyesini koyup karıştırın. üzerine
köfteleri boşaltın. Beraber pişerken soğanları küp doğrayın. Tereyağında kızarana kadar
soteleyin. altını kapatınca nanesini ilave edip çorbanın üzerine dökün.
Yorum Gönder