Malzemeler :
1 kilo patates
1 demet dereotu
1 tane kuru soğan
1 demet maydanoz
2 adet domates
1 demet taze soğan
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
sıvıyağ
Yapılışı :
İlk önce yıkanmış olan orta boy patatesleri haşlayalım. Ben düdüklü tencerede haşlıyorum. Daha çabuk haşlansın diye.
Haşlandığından emin olduğumuz patatesleri bir kenara alalım ve soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra pateteslerin kabuklarını yavaş yavaş soyalım. iyice soğusun ki sonra kolay dilimleyelim. Sıcakken püre gibi oluyor elimizde.
Sonra yıkadığımız maydanoz , dereotunu ve taze soğanları ince ince doğrayalım. Kuru soğanıda piyaslık şekilde doğrayalım. Kuru soğanı bir miktar tuzla ovalımki acısı çıksın. Sonra tuzla ovulmuş soğanı yıkayalım. Suyunu sıkalım.
Kabuklarını soymuş olduğumuz domatesleri küp küp doğrayalım.
Sonra genişçe bir kapta domates, maydanoz, dereotu, taze soğan, kuru soğanı bir miktar sıvı yağ dökelim , tuzunu ekleyelim ve harmanlayalım. Sonra nasıl büyüklükte isterseniz haşlanmış patatesleri dilimlere ayıralım. Bu harmanlamış olduğumuz karışımın içine ekleyelim. Ve hep birlikte fazla zedelemeden geniş bir servis kaşığı yardımıyla çevirelim ve servis yapalım.
İsterseniz tabağınızdayken karabiber ve kırmızı pul biber üzerine dökebilirsiniz.
Kadınların günlerde sık sık yaptıkları kolay ve lezzetli bir salata çeşidi.
Yorum Gönder