PAZILI BÖREK:
Hamuru için:
1 yumurta
1 çay b. zeytinyağı
1 çay b.süt
tuz
4,5 su b. un
alabildiği kadar su
iç harcı için:
1 demet pazı yaprağı
1 soğan
1 yumurta,
100 gr kaşar peyniri rendesi
50 gr dövülmüş fındık
üzeri için:
1 yumurta
50 gr kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI:
Bir kaseye un alınır. ortası havuz açılıp süt,zeytinyağı ve yumurta konur. alabildiği kadar su ile
hamur hazırlanır. ikiye ayrılır. üzeri streç filmle kaplanarak buzdolabında yarım saat
dinlendirilir.Bu arada iç malzemesi hazırlanır. pazıların yaprakları önce kaynar suya sonra
soğuk suya batırılır. Doğranan pazının içine yumurta kırılır. fındık ,küp doğranmış soğan ve
kaşar peyniri rendesi eklenir. tuz ve baharat eklenir. Hamurun yarısı açılır. Tepsiye serilen
hamurun üzerine harç serpilir. diğer hamur parçası da açılıp üzerine kapatılır. yumurta sarısı
sürülür ve kaşar peyniri rendesi serpilir. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yorum Gönder