500 gr kuşbaşı et + 1 su bardağı kaynak su
4 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet havuç
1 büyük bas soğan
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
tuz ,kırmızı biber ve karabiber
kızartmalık yağ
1 lt kaynak su
Yapılışı;
1. Etleri bolsuda yıkayın ve tencereye koyun.
2. Etlerin orta ateşte ki ocağa koyun. Etler önce kendi sularını salsın ve çeksin . Ardından kaynar su ilave edin. Bu suyu da çekince etlerin yumuşamış olması lazım. Eğer etleriniz yumuşamadı ise çok az daha su ilave edebilirsiniz. Benimkiler yumuşamıştı.
3. Patlıcanların kabuklarını soy, yemeklik doğra ve tuzlu suda 15 dk kadar beklet. Kara suyunu salması için. Patatesi ve havucu soy ve yemeklik doğra.
4. Patlıcanları süz.
5. Patlıcan, patates ve havucu yağda kızart.
6. Yemeği pişireceğin tencereye 2 çorba kaşığı yağ koy. İçinde soğanı ve biberi kavur.
7. Salçasını tuzunu , kırmızı biberi de ilave et ve tencere de 2-3 sefer cevir.
8. 1 lt kaynar su ilave et.
9. İçine pişen etleri, kızartılmış patlıcanları, patatesi ve havucu kat.
10. Sarımsakları içine doğra ve 1 çay kaşığı kadar karabiber ilave et.
11. Bu şekilde 10 kadar kaynat.
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder