Firinda Soslu Salmon Balık Filet
Malzemeler:
4-5 adet kilciksiz salmon Baligi File (Seelachsfilet)
sosu icin:
1 yemek kasigi un
3 yemek kasigi su
yarim su bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta sarısı
tuz, kara biber, kırmızı toz biber
1 kücük dis dövülmüs sarimsak
ince ince kiyilmis yarim demet dereotu
ince ince kiyilmus yarim demet maydonoz
1 limonun suyu
200 gr Sivi krema
Yapilisi:
bir borcama Filet Baliklarini yerlestirin. Bir kabin icinde aycicek yagi, 3 yemek kasigi su, un, 1yumurtanin sarisi, sivi kremayi, limonun suyunu, tuz ve baharatlari ilave edip catal ile iyice cirpin. dereotu, maydonoz ve dövülmüs sarimagida ilave edin, kasik ile hepsini karistirin ve salmon Filet baliklarinin üzerine esit sekilde dökün. önceden isitilmis 170 derece Firina verip yaklasik 30 dakika kadar pisirin. sicak olarak servis yapin.
Yorum Gönder