Malzemeler: ( tam 30 adet börek çıkıyor)
- 5 Adet yufka
- 3 çorba kaşığı dolusu çekilmiş haşhaş
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı su
- 2 baş soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Yapılışı:
- Yeşil mercimeği soğuk suya salıp, kaynamaya yakın 1 tatlı kaşığı tuz karıştırarak pişirin.(yumuşayana kadar).Eğer suyu kalırsa güzelce süzün.
- Soğanları doğrayın. İki çorba kaşığı kadar sıvı yağda kavurun.
- Soğanları, yeşil mercimeği, 1 tatlı kaşığı kadar tuz, karabiber ve pulbiberi bir kabta karıştırın.
- Haşhaşı 1,5 su bardağı sıvıyağda bir kaşıkla inceltin.
- yufkayı düz bir zemin üzerine serin.
- Üzerine haşaşlı yağdan sürün ve ikinci yufkayıda üzerine serin.
- Yufkalar ıkı kat üstüste iken 12 ye bölün.
- Mercimekli harçtan 1 çorba kaşığı dolusu kadar malzeme her bir üçgenin kıyısına koyun ve sigara böregi gibi sarın.(Çok sıkı sarmayın)
- Diğer 3 yufkadan ikisinide aynı şekilde sarın.
- Geriye 1 yufka kaldı onuda haşaşlı yağ ile yağlayın fakat yufkayı ikiye katlayın. (Çünkü üzerini kapatacak başka yufka yok. Ayrıca büyük bir fırın tepsisi tam 5 yufkadan oluyor. Tepsiye bir sırada 10 adet olacak sekilde 3 sıra diziyoruz)
- ikiye katladığımız yufkayıda 6 ya bölüyoruz ve harçtan kıyısına koyup diğerleri gibi sarıyoruz.
- Üzerine kalan haşaşlı-sıvıyağ harcından güzelce sürüyoruz.
- Bu şekilde 15 dakika kadar beklettiten sonra 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Yorum Gönder