MALZEMELER:
* 3 Adet yufka
* 500 gr lor
* 1 su bardağı sıvı yağ
ÜZERİ:
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yumurta
YAPILIŞI;
1. yufkayı düz bir zemin üzerine serin.
2. üzerini hafif yağlayın ve ikiye bölüp, lordan serpiştirin.
3. yarım yufkanın her iki kıyısından ortaya doğru katlayın.
4. Enlemesine iki elinizle büzdürün.
5. 8-10 cm boyutlarında kesin.
6. yağlanmiş tepsiye yan yana dizi.
7. üzerine olan malzemellerin tümünü çıpın.
8. Böreklerin üzerine kaşıkla yaydırın.
9. ortadereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Bu börek Eskişehir’de çok yapılır.
Yorum Gönder