MALZEMELER:
1 kahve fincanı büyüklüğünde kıyma(ben bu şekilde yemeklik koyarım buzluğa)
1/2 kg bamya
1 /2 kahve fincanı mısırözü yağı
1 büyük domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası( varsa veya isteğe bağlı)
1 orta boy soğan
1/2 kahve fincanı nar ekşisi yoksa yarım limon yoksa küçük bir parça limontuzu
tuz karabiber,pulbiber,
YAPILIŞI:
Önce tenceremize yağımızı alalım ve kıymamızı kavuralım.Sonra yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ve salçasını ekleyip biraz daha kavuralım.Ayıklayıp yıkadığımız bamyalarımızı ekleyip çok yavaş şekilde karıştırıp.Suyunu ve baharatlarını ekliyelim.Suyu kaynar su olacak ve üzerinden çıkacak kadar olsa yeter.Sonra kaynayınca nar ekşisini veya hangi malzememiz varsa onu ekleyip altını kısıp pişirmeye bırakalım.Ağzını hiç açmayalım ve karıştırmayalım.Yoksa uzar bamyalar.20 dakika hiç ellemeyelim.20 dakika sonra bir tane bamyayı ağzımıza alıp bakalım yumuşamamış ise pişirmeye devam edelim karıştırmadan.Bamyalarımız pişince altını kapatalım ve yine ağzını açmadan dinlenmeye bırakalım.Yanına mis gibi pirinç pilavı bide cacık yaptıkmı harika bir akşam menusu olur.Afiyet şeker olsun hepinize.......
Yorum Gönder