Tahinli Peksimet - Uşak Mutfağı
Malzemeler:
- 2 adet hazır ekmek hamuru
- 1 su bardağı tahin
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Üzeri için susam
Hazırlanışı:
Yağlı bir zeminde hamuru elinizle açın. İçine bolca tahin sürün ve rulo yapın. Bıçakla kesip, yağlı fırın tepsisine döşeyin. Üzerine yumurta sarısı ve bolca susam ekleyin. Bu şekilde kabarmasını bekleyin ve 180-200 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika süreyle pişirin. Not: Ilıdıktan sonra; peynir, zeytin, reçel,turşu, çay veya süt eşliğinde yiyebilirsiniz. Uşak yöresinde bayramlarda, askere uğurlama eğlencelerinde, gelinlik kız hamamlarında özel olarak yapılır ve tüketilir.
Yorum Gönder