Tahinli Peksimet - Uşak Mutfağı

12 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Tahinli Peksimet - Uşak Mutfağı

Malzemeler:
  • 2 adet hazır ekmek hamuru
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Üzeri için susam

Hazırlanışı:

Yağlı bir zeminde hamuru elinizle açın. İçine bolca tahin sürün ve rulo yapın. Bıçakla kesip, yağlı fırın tepsisine döşeyin. Üzerine yumurta sarısı ve bolca susam ekleyin. Bu şekilde kabarmasını bekleyin ve 180-200 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika süreyle pişirin. Not: Ilıdıktan sonra; peynir, zeytin, reçel,turşu, çay veya süt eşliğinde yiyebilirsiniz. Uşak yöresinde bayramlarda, askere uğurlama eğlencelerinde, gelinlik kız hamamlarında özel olarak yapılır ve tüketilir.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger