Tavuklu Talas Böregi
Malzemeler:
hamuru icin:
4 bardak un
5 kasik yag
1 fincan Zeytinyagi
bir bardak ilik su
tuz
ici icin:
500 gr tavuk gögüsü
2 bas sogan
1 kasik yag
1 büyük domates
yarim kasik salca
1 bardak su
1 yumurta sarisi
tuz, maydonoz, kekik, karabiber
Yapilisi:
bir tencereye centilmis sogan, bir kasik yag dökülüp ates üzerinde kavrulur.etler kusbasi etin yarisi kadar kücüklükte dogranir ve soganlara ilave edip suyunu cekinceye kadar kavrulur.suyunu cekmis kavrulmus etin üzerine dogranmis domates ve salca koyup biraz daha kavrulur. bir bardak su ilavesiyle agzi kapali olarak etler iyice pisirilir. kapagi acik olarak suyu cektirilir, üzerine tuz, maydonoz, karabiber, kekik serpilir, karistirilir ve sogumaya birakilir.
diger taraftan dört bardak elenmis una, tuz ve bir kasik yag katarak ilik su ile katica bir hamur yogurulur. üzerine nemli bez örterek onbes dakika dinlendirilir. bu hamur alti esit parcaya bölünür. her bir parca merdane ile yemek tabagi büyüklügünde acilir, üzerlerine yag sürülür ve biraz daha dinlendirilir. elde uclarini cekerek hazir yufka inceligi kadar acilir, ortalarina ic harci esit olarak konur, bohca gibi dört tarafindan dürülerek yaglanmis tepsiye dizilir. üzerine cirpilmis yumurta sarisi sürülerek firina verilir. üzeri kizarincaya kadar pisirilir, münasip parcalara kesilerek servis yapilir.
Yorum Gönder