Oktay Usta Soğanlı Açma Börek Tarifi

30 Nisan 2010 Cuma0 yorum

Malzemeler :

* 3,5 Su B. Söke Un
1 Tatlı K. Tuz
3 Çorba K. Sıvıyağ
Alabildiği Kadar Su
* İç Harcı İçin:
4 Büyük Kuru Soğan
100 Gr. Kıyma
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
* Açmak İçin:
Sıvıyağ
* Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı

Hazırlanışı

Soğanları yemeklik doğrayın. Sıvıyağda kavurun. Kıymayı da ilave edip kavurmaya devam edin. Tuzunu, karabiberini atıp karıştırdıktan sonra altını kapatın. Kıyılmış maydanozu da ilave edip karıştırın. Hamuru hazırlarken; unu karıştırma kabına alın ve ortasını açın. Sıvıyağı ortaya dökün. Tuzunu serpin.

Su katarak karıştırmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra tabağa alıp dinlendirin. Dinlenen hamuru merdaneyle gelişi güzel açın. Üzerine sıvıyağ sürün ve kenarlarından gerdirerek inceltin. İyice esnettikten sonra hazırlanan iç harcı üzerine serpin. İyice yayın. Bir kenarından ince rulo yaparak sarın ve kesin.

Hamur bitene kadar işleme devam edin. Ruloları da gül gibi yuvarlak yuvarlak sarıp kesin. Elde edilen gül börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Tepside mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Soğanlı Açma Börek, Soğanlı Açma Börek tarifi, Oktay usta Börek Tarifleri, Soğanlı Açma Börek nasıl yapılır, Oktay Usta 30 Nisan tarifleri giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger