Tırtıl Tatlısı Tarifi

30 Nisan 2010 Cuma0 yorum

Malzemeler :

* 2 Yumurta
1 Su B. Toz Badem
1,5 Su B. Söke Un
3 Çorba K. Pudra Şekeri
2 Çorba K. İrmik
125 Gr. Margarin
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
* Şerbeti İçin:
2,5 Su B. Su
2,5 Su B. Toz Şeker
1 Dilim Limon

Hazırlanışı

Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Yumuşak magarini koyun ve karıştırın. Toz bademi, irmiği, vanilyayı, kabartma tozunu, pudra şekerini ve unu ilave edin. Bütün malzemeleri koyduktan sonra yoğurun.

Hamurun kıvamı kulak memesinden daha yumuşak olmalı. Şanti torbasına hamuru doldurun. Geniş ve tırtıklı bir uç takın. Yağlanmış tepsiye parmak uzunluğunda sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Tencereye suyu, şekeri ve limonu koyup kaynatın. Sıcak tatlıya şerbeti ılıyınca dökün.

Tırtıl Tatlısı, Tırtıl Tatlısı tarifi, Oktay Usta Tırtıl Tatlısı, Tırtıl Tatlısı malzemeleri, Tırtıl Tatlısı nasıl yapılır giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger