Kolay ev ekmeği tarifi

19 Temmuz 2009 Pazar0 yorum

BU TARİF OLDUKÇA KOLAY VE LEZZETLİ DENEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM... BEN SIK SIK YAPARIM KAHVALTI İÇİN MÜKEMMELDİR... BU SUSAMLI SOMUN TARİFİNİ HALA EVDE EKMEK DENEMEYEN VARSA MUTLAKA DENESİNLER ÇOK KEYİFLİ EKMEK YAPMAK VE O EKMEĞİ YEMEK TABİİİKİİİİ...
MALZEMELER
2 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK AZ ILIK SU
1,5 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1,5 YEMEK KAŞIĞI YAĞ
4 SU BARDAĞI UN
1,5 ÇAY KAŞIĞI İNSTANT MAYA
1 YUMURTA,SARISI ÜZERİNE AKI İÇİNE
1 AVUÇ DOLUSU SUSAM

YUMURTA SARISI HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIN SIKI BİR HAMUR OLACAKTIR. "KEŞKE BİR PARMAK SUYUDA EKLESEYDİM " DEMEYİN SAKIN,EKMEK YAPIMINDA EN ÖNEMLİ PÜF NOKTA İYİCE YOĞURMAK. LASTİK GİBİ OLANA KADAR YOĞURUN 15 DK DİNLENDİRİN,YAĞLANMIŞ TEPSİYE ŞEKİL VERİP YERLEŞTİRİN. TEPSİDE MAYALAMAYA BIRAKIN .FRINI 200 DERECEDE ISITIN YUMURTA SARISI İLE SUSAMI İYİCE KARIŞTIRIP BIÇAKLA ÇİZDİĞİNİZ SOMUNUN ÜZERİNE İYİCE SÜRÜN YUMURTAYLA KARIŞTIRDIĞINIZ İÇİN BİR AVUÇ DOLUSU SUSAMDAN 1 TANE BİLE ARAYA GİTMEYECEKTİR YAPIŞACAKTIR EKMEĞİNİZEEE..VE GÜZELCE KONTROL EDEREK PİŞİRİN DENEMEK İSTEYENLERE AFİYET OLSUN

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger