Oktay usta'dan Mahlepli Kandil Simidi

17 Temmuz 2009 Cuma0 yorum

  • 3 su b. un
  • 100 gr. tereyağı
  • Yarım çay b. zeytinyağı
  • 2 çorba k. yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çorba k. mahlep
  • 1 çay k. kabartma tozu
  • 1 tatlı k. tuz
  • Çörek otu

Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı kabartma tozu,1 çorba kaşığı mahlep ilave edin ve karıştırın.Unun ortasına havuz açın ve içine yarım çay bardağı zeytinyağı,2 çorba kaşığı yoğurt,1 adet yumurta kırın.

Üzerine 100 gr.tereyağı ilave edin.İlk önce sıvıları karıştırın.Daha sonra unu da karıştırarak kandil simidi hamurunu iyice yoğurun.Daha sonra hamuru merdane ile açın.Daha sonra hamurdan simit şeklini verin veya hamurdan kurabiye kalıpları ile şekil verin.Fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine çörek otu serpin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.



giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger