Alman Pasta Tarifii

1 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemeler :

3 su bardağı un

3 tane yumurta

1 çay bardağı süt

3 çay bardağı şeker

Alman Pastasının Kreması İçin :

yarım kilo süt(750 gr da olabilir)

1 tane yumurta sarısı

2,5 - 3 çorba kaşığı un

1 yemek kaşığından az margarin

Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı:

3 yumurtayı, şekeri, çay bardağı sütü, çırpıcıyla mikserde yüksek hızla çırpalım. Kabarmasını sağlayalım. Sonra içine eleyip havalandırdığımız unu yavaş yavaş dökelim ve mikserde çırpalım. Hazırlamış olduğumuz pasta hamurunu yuvarlak bir tepside veya kek kalıbını yağlamış ve unlamış olduktan sonra dökelim. Ve 170 ile 180 dereceye fırına verelim.

Unu, malzemelerin akışkanlığına göre sonradan ayarlarsanız daha iyi olur.

Sonra Alman Pastasının kremasını hazırlamak için sütü, yumurta sarısını ve unu bir tencerede karıştırarak hafif ateşte yavaş yavaş çevirerek pişirelim.

Koyu bir kıvam elde ettiğimiz kremayı ateşten alalım. içine margarini ve pudra şekerini ilave edip mikserle karıştıralım..

Not: İsterseniz ateşteyken toz şeker koyabilirsiniz.

Sonra hazır kek hamurları gibi isterseniz ortadan bölüp, içine kremadan koyabilir; isterseniz pasta hamurunu ortadan ikiye kesmeden direkt olarak üzerine dökebilir ve pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.

sütün miktarını ayarlayabilirisiniz. ben yapıyorum bazen bu süt miktarı az geliyor. 750 grama yakın daha iyi tutuyor.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger