Hazır Yufkadan Kabak Böreği Tarifi

1 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemeler :

5 tane hazır yufka

3 tane kabak

3 tane yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

Biraz peynir

Maydanoz

Tuz ve karabiber

1 şişe maden suyu


Yapılışı :

İlk önce kabuklarını soyucuyla soyduğumuz kabakları rendeleyelim. Rendelemiş olduğumuz kabakların suyunu biraz bekledikten sonra sıkalım. Bunun için kabakların üzerine biraz tuz dökebilir ve bekleyip sıkabilirsiniz.

Sonra ince ince doğradımız maydanozu içine atalım. Ve bir tavada hafif yağda kabakla suyunu çekene kadar kavuralım. Çok fazla kabaklar yanmasın. Diri kalsın.

Sonra ateşten aldığımız kabakları soğuduktan sonra içine çatal yardımıyla ezdiğimiz beyaz peyniri, tuzu ve karabiberi koyalım ve karıştıralım.

Not beyaz peynir fazla tuzlu olmasın. Çünkü içine tuz atacağız.

Sonra ayrı bir kapta yumurtaları, sıvıyağı ve maden suyunu üzerine dökmek için çırpalım.

Daha sonra fırın tepsisini hafifçe yağlayalım. 5 adet yufkalardan iki yufkayı tepsiyi kaplayacak şekilde yerleştirelim. Sonra üzerine bu yağlı yumurtalı ve maden sulu karışımdan az gezdirelim. Kabakları yufkaların üzerine dağıtarak gezdirelim. Sonra bir yufkayı daha koyalım. Üzerine sodalı karışımdan gezdirelim. Sonra bir yufkayı daha koyalım. Üzerine sodalı karışım ve kabaklı karışımın hepsini eşit şekilde dökelim. Daha sonra kalan tek yufkayı bütün yufkaların üzerini saracak şekilde kapatalım. Sonra kalan maden sulu ve yumurtalı karışımın hepsini üzerine dökelim.


Ve 200 derece fırına verelim. İsterseniz üzerine susam veya çörek otu serpiştirebilirsiniz.

Not : İsterseniz fırına vermeden yufkalar çiğken eşit bir şekilde kesebilir, isterseniz piştikten sonra.

Yine bir dipnot: Malzemlerin ölçüsü çoğunlukla her zaman tarifle birbirini tutmaz. Bunun için göz kararı yapsanız daha iyi olur. benden size bir öneri.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger