Hindistan Cevizli Kolay İrmik Tatlısı

1 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemeler :


1 paket irmik

400 gr toz şeker

125 gram margarin

Yeteri kadar su

Hindistan cevizi tozu


Yapılışı :


125 gram margarini bir tencerede eritmeye başlayalım. Üzerine 1 paket irmiği dökelim ve orta dereceli ateşte sürekli olarak çevirerek kavuralım. Bu tatlımızın normal irmik helvası gibi fazla kızarmasına, renk değiştirmesine ihtiyacı yok. Beyazla sarı renk karışımı bir renk olsun yeter.


Diğer taraftan yaklaşık olarak bir litre suya toz şekeri dökelim ve ateşte kaynatalım. Öyle koyu şerbetli kıvamda olmasına gerek yok. Yeterki şeker ve su karışımı kaynasın.

Sonra istediğimiz renkte kavurduğumuz irmiklerin içine şekerli su karışımından yavaş yavaş dökelim. Ocağın altını kısalım. tencerenin kapağını kapatalım. Pişen irmikler şekerli suyunu çekerken göz göz kabarıp sönecek. Piştiğinden ve suyunu çektiğinden emin olduğunuz irmik tatlısının altını kapatalım. Biraz dinlenmeye bırakalım. Çok değil.


Daha sonra istediğimiz boyutta bir tepsi veya kek kalıbı alarak içine dökelim. geniş bir kaşık yardımıyla üstünü düzeltelim. Üzerine hindistan cevizi veya kakao serpiştirelim. İyice soğuduktan sonra buzdolabına koyup, dinlenmeye kesilecek kıvama gelmeye bırakalım.


Buzdolabından aldığımız irmik tatlısını küçük kare parçalar halinde keserek servis edelim.

Canınız tatlı çektiğinde evde bulunabilecek malzemelerle kolayca yapabileceğiniz bir tatlı.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger