Baharatlı Pilav Tarifi

29 Eylül 2009 Salı0 yorum


Malzemeler

Tuz , 1 Su bardağı pirinç
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Tatlı kaşığı kekik
2 Adet soğan
2 Su bardağı et suyu
1 Tatlı kaşğı biberiye



Hazırlanış Şekli:

Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün. Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin. Tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak pirinçlerin rengi değişene dek kavurun. Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytin yağını ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin. Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın. Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın.
Kapağını kapatıp, 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger