Bezelyeli Etli Börek Tarifi

29 Eylül 2009 Salı0 yorum

MALZEMELER:
250 gr Kuzu Eti
1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
1 Su Bardagi Haslanmis Bezelye
2 Adet Orta Boy Domates
1 Çorba Kasigi Margarin
1 Yumurta Sarisi
1 Demet Maydanoz

YAPILIŞ BİÇİMİ:
Öncelikle tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kizdiralim. Findik iriliginde
dogranmis kuzu etlerini ilave edelim. Biraktiklari suyu çekene dek
kavuralim.
Daha sonra soganları ilave edip pembelestirelim. Kabuklari soyulmus ve küp seklinde
dogranmis domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pisirelim.Tuz,
karabiber ve ince ince dogranmis maydanozu ekleyerek atesten alalim.
Milföy hamurlarinin ortasina etli harçtan bir miktar koyalim. Zarf seklinde
kapatarak ters çevirelim. Üzerine milföy hamurundan kestigimiz seritlerle
süsler yapalim.

Son olarak bu hamurları hafifçe yaglanmis firin tepsisine dizelim. Önceden isitilmis
220 dereceli firinda börekleri 5 dakika pisirelim. Isiyi 170 dereceye
indirerek üzerleri kizarana dek pisirelim.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger