Çilekli Tart

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Ilekli_tart
Malzemeler:

Keki için:

  • 2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 5 kahve fincanı un
  • kabartmatozu
  • vanilya

Kreması:

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt

Üzerine:

  • 400gr çilek
  • yarım paket çilekli jöle,su

*** kahve fincanı: küçük türk kahvesi fincanı.

Yapılışı:

  1. Kekin tüm malzemelerini bir kabın içine boşaltın ve boza kıvamına gelesiye kadar çırpın.
  2. Yağlanmış tart kalıbına kek hamurunu boşaltın.
  3. 175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.
  4. Kremşantisini hazırlayın. Buzdolabına koyun.
  5. Fırından keki çıkarınca soğuması için kenarda yarım saat kadar bekletin.
  6. Çilekleri yıkayın. Dilimleyin.
  7. Jöleyi hazırlayın ve bir kenara bırakın.
  8. Soğmuş olan kekin üzerine kremşantiyi sürün.
  9. Dilimlenmiş çilekleri dizin. Kenarda bekleyen donmaya yakın jöleyi çileklerin üzerine sürün.(jöle sadece çileklerin tazeliğini kaybetmemesi için. Eğer hemen tüketilecekse olmasada olur.)
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger