Düğün Çorbası Tarifi

29 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemeler

• 250 gr. Koyun eti Terbiyesi:
• 1 kilo koyun kemiği
• 1 soğan
• 1 havuç
• 1 yumurta
• 1 limon
• 1 Fincan sıvıyağ

• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 16 su bardağı su
• 1,5 çay bardağı un
• Kırmızıbiber, tuz
500 gr kuşbaşı et
1 patates
3 adet soğan
2 adet domates veya salça
2 adet havuç

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su 2 kaşık tereyağı 2 kaşık yağ Kimyon, kekik Tuz

YAPILIŞI

1 – Düdüklü tencereye kemikli koyun eti ve 16 bardak su konup doğranmış soğan, havuç ve tuz ilave edilip pişirilir.
2- Et iyice piştikten sonra ateşten alınıp, et suyu bir süzgeçte süzülüp, pişen et ince ince doğranır.
3- Bir tencereye tereyağı ve un konulup 3 dakika kadar kavrulduktan sonra una azar azar süzülen et suyu karıştırılarak, doğranmış et de ilave edilerek kısık ateşte un kokusu gidinceye kadar pişirmeye devam edilir.
4- Terbiyeyi yapmak için kâsede 1 yumurta ile limon suyu çatalla iyice çırpılır.
5- Kaynamakta olan çorbadan iki kaşık alıp ve devamlı karıştırmak suretiyle azar azar çorbaya ilave edilir. 2 dakika sonra çorba ateşten alınıp kâselere boşaltılır.
6- Küçük bir tavada tereyağı kızdırılıp kırmızı biber ilave edilir. Kızgın tereyağlı biber çorbanın üzerine gezdirilir.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger