EKŞİLİ KÖFTE

7 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

MALZEMELER:
- 400 gr kıyma,
- 1 tane soğan,
- 1 çay bardağı kırık pirinç,
- 1 tane yumurta,
- 1 tutam maydanoz,
- tuz, kararbiber,
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut ( isteğe bağlı)

TERBİYESİ İÇİN:
- 1 su bardağı süzme yoğurt,
- 2 çorba kaşığı un,
- 2 çorba kaşığı limon suyu,
- yeteri kadar su,

ÜZERİ İÇİN:
- 2 çorba kaşığı tereyağı,
- 1 çorba kaşığı nane,
- 1 çay kaşığı kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:
Çorbanın köfteleri için derin bir kaba kıymayı, yıkanmış ve süzülmüş pirinci, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, 1 tane yumurtayı ve tuzunu, karabiberini katıp güzelce yoğurun...
Image Hosted by ImageShack.us
Daha sonra resimdeki gibi küçük köftecikler yapın. Köftelerin üzerine un serip şöyle bir hoplatın. Derin bir tencereye 2 kaşık sıvı yağ koyup kızdırın. Köfteleri hoplata hoplata renk değiştirene kadar kızartın. daha sonra üzerine yeteri kadar sıcak su ilave edip köfteleri haşlamaya bırakın.
*Diğer taraftan terbiyesi için yoğurdu, unu, limon suyunu yeteri kadar su ile inceltip çırpıcı yardımıyla pürüzsüz olana kadar çırpın. Köfteler kaynamaya başlayınca suyundan 1 kepçe terbiyesine ilave edip ılıtın. terbiyesini yavaş yavaş köftelerin üzerine katıp ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
*Çorbanın üzeri için tereyağını kızdırıp üzerine nane ve kırmızı biber ilave edin. Pişen köfteleri ocaktan alıp üzerine yağını döküp servis edebilirsiniz...
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger