Elbasan Tava Tarifi

1 Ekim 2009 Perşembe0 yorum

elbasan tava

MALZEMELER
750 gram parça kuzu eti
100 gram tereyağn
2 orta boy sogan
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 su bardağı haslanmis bezelye
1 yemek kasigi salça
2-3 diş sarımsak
4 su bardagi su
Kekik,
Kimyon
Karabiber,
Tuz
Sos Malzemesi
1 su barda[i un
50 gram margarin
100 gram kasar peynir
1 lt süt
2 yumurta
Tuz

HAZIRLANMASI

Etleri 1 litre suda tereyağın yarısıyla birlikte bir saat haslayin. Soğuduktan sonra etleri sudan alın ve lif lif ayırın.Kalan yağ ile birlikte küp küp doğranmış soğanı, sarımsağı, patatesi ve havucu kavurun.Bunların hepsini tuz, karabiber, kimyon, kekik bezelye ve salça ile birlikte ete ilave edip 10 dakika kadar pisirin. Atesten alarak porsiyonlar halinde tepsiye yerlestirin.
Sos için un ve tuzu kalan yağ ile birlikte 5 dakika kavurun.Üzerine soğuk sütü ve yumurtayı ekleyin iyice karıstırarak pisirin. Porsiyonların üzerine sosu dökün üzerine rendelenmis kasar peynirini serpistirin ve 180 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger