Elmalı Turta

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum

Elmalı turta1

Malzemeler:

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • ¾ su bardağı şekeri
  • 1 su bardağı un
  • kabartmatozu
  • vanilya

Üzerine:

  • 3 adet elma (ince dilimlenmiş)
  • pudra şekeri ( en sonunda üzerine dökmek için)

Yapılışı:

  1. Kekin tüm malzemelerini bir kabın içine boşaltın ve boza kıvamına gelesiye kadar çırpın.
  2. Yağlanmış kek kalıbına (26-28 çapında) kek hamurunu boşaltın.
  3. İnce dilimlenmiş elmaları kıyısından merkeze doğru sırayla dizin. Fakat dizerken şöyle bir püf noktası var. Bir çay tabağına çok az un koyun. Bir dilim elma alın onun alt kısmını una bandırıp daha sonra una bandırdığımız kısmı, kek hamurunun çok az içine batırıp yerleştirin. Böylece elmalar dibe çökmez.
  4. 175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.
  5. Fırından keki çıkarınca soğuması için kenarda yarım saat kadar bekletin.Soğmuş olan kekin üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger