- 320 gram un (2 su bardağı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 125 gr. margarin
- 3 yemek kaşığı mısırözü yağı
- 5-7 yemek kaşığı su
- 4-5 adet elma (tercihen golden)
- 150 gram toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Hamur malzemelerini genişçe bir kaba koyun ve iyice yoğurup hamur haline getirin.
- Elmaların ortalarını temizleyip ince dilimler kesin.Elmalara diğer iç malzemelerini katıp iyice harmanlayın.
- Hamuru 2/3 ve 1/3 olmak üzere ikiye bölün. 2/3 'lik kısmı oklavayla açın. Tabanını ve kenarını yağlayıp unladığınız 22-24 cm'lik yuvarlak tepsiye(borcama), kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın.
- Yaptığınız elmalı içi üzerine döşeyin.
- 1/3'lük hamuru da açıp üstünü bu hamurla kapatın. Kenarlarını bir çatalla bastırarak yapıştırın. Üstteki hamura çatalla veya bıçakla delikler açın ki ısı girsin ve elmalar pişsin.
- 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin (Akan elma suyunun fırınınıza yapışmaması için, kabın altına boş tepsi koymakta yarar var). Dilerseniz elmalı tartın yanına (tart ılık olacak) vanilyalı dondurma koyarak servis yapın
Yorum Gönder