Enginarlı Mercimek Çorbası

12 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Enginarlı Mercimek Çorbası

Malzemeler:
  • 4 adet enginar
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

Enginarları küp küp doğrayıp, kararmaması için limonlu suda bekletin. Tereyağını tencerede eritin. Mısır ununu ilave edip, hafifçe kavurun. Azar azar tavuk suyunu ilave edip karıştırın. Kaynamaya başlayınca mercimeği ve enginarı ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Çorbadan 1 kepçe ayırıp kalanını blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alıp ayırdığınız enginar parçalarını ilave edin. Tuz ve kırmızı biberini ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger