Et Yemekleri / Dalyan Köfte

29 Eylül 2009 Salı0 yorum

dalyan köfte

MALZEMELER

1 kg köftelik kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet yumurta
1/2 bayat ekmek içi
Karabiber
Tuz

İçine Koymak İçin;
1 orta boy havuç
2 yumurta
1 çay bardağı bezelye

Sosu İçin;
1/4 paket margarin
1.5 çorba kaşığı margarin
6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 litre su

HAZIRLANMASI

Rendelenmiş kuru soğanı, yumurtayı,bayat ekmeği, tuz ve karabiberini kıymaya koyup yoğurun ve ikiye bölüp buzdolabına koyun. Havuç ve yumurtayı ayrı ayrı haşlayın haşlandıktan sonra dörde bölün. Havucu da uzunlamasına kesin. Kıymanın bir parçasını çıkarıp düz bir zemin üzerinde kare bir şekilde açın. Kestiğiniz havucu yumurtayı ve 1 çay bardağı bezelyeyi uzunlamasına ortasına dizin.

Kıymayı rulo haline getirin ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Geri kalan diğer kıymayı da artan malzemeler ile aynı şekilde hazırlayıp tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış fırında köfteler kızarana kadar pişirin. Diğer bir taraftan yağı eritin içine salçayı ilave edip kavurun yeterince tuz ve karabiber ilave edip suyunu ilave edin. Kızarmış köfteleri bir parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin. Salça sosunu da üzerine dökerek bir taşım kaynatın. İstediğiniz yardımcı yemek ile(pilav, patates püresi vb.)servis edin.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger