Etli Lahana Dolması

1 Ekim 2009 Perşembe0 yorum

etli lahana dolması

MALZEMELER

Bir orta boy beyaz lahana
500 gram yağlı kıyma
1 adet büyük soğan
1 adet küçük domates
1 çay bardağı pirinç
4 yemek kaşığı domates salçası
maydanoz
nane
karabiber
tuz
HAZIRLANMASI
Lahana yapraklarını 10 dakika kadar haşlayın. Soğanı, domatesi, maydanozu, minik minik doğrayın ve 2 yemek kaşık salçayı, naneyi, karabiberi ve tuzu ilave edip iyice katıştırın.Hazırlanan karışıma pirinç ve kıymayı ilave edip karıştırın.Tencerenin dibini lahana yaprakları ile kaplayın. Lahana yapraklarını 3-4 cm. genişliğinde uzunlamasına şeritler halinde kesin. Uzun şeridin bir ucuna çaprazlamasına iç malzemeden koyun. Üçgen olacak şekilde malzemenin üzerine katlayın. Üçgen formu koruyarak muska şeklinde katlayın. Sarmaları düzgünce tencereye dizin. Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzerini dağılmamaları için kapatın.Tabağın üzerine taşacak kadar 2 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız suyu ilave edip ağır ateşte pişirilir
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger