Etli Patates Dolması Tarifi

29 Eylül 2009 Salı0 yorum


Malzemeler.

* 2 çorba kaşığı Sana
* l kg patates
* 250 gr kıyma
* Maydanoz(ince kıyılmış)
* 2 çorba kaşığı pirinç
* 2 adet soğan(ince kıyılmış)
* l çorba kaşığı salça(l kahve fincanı suda eritilmiş)
* Tuz,karabiber



Yapılış Şekli:

1. Yuvarlak uzunca patateslerin içlerini oyacakla biraz çıkarın.
2. Dolma içini hazırlamak için,kıymanın içine soğan,pirinç,tuz,biber ve maydanozu katarak iyice karıştırın.Sert olmaması için,azıcık suyla sulandırıp kullanıma hazırlayın.
3. Patatesleri,Sana’da hafif kızartın, tepsiye alın;kalan yağa salçayı ve patateslerin
üzerini örtecek kadar suyu koyup kaynatın.
4. Tepsiye dizilmiş patateslerin üzerine bu suyu döküp orta ateşte yaklaşık l saat pişirin.

PÜF NOKTASI:

Patateslerin pişmesine yakın,üzerlerine soğan ve domatesi halka dilimler halinde dizip,fırında sıcak ısıda yaklaşık 15 dakika pişirin;güzel bir görüntü ve lezzet elde edersiniz

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger