Hamsi Buğulama Tarifi

1 Ekim 2009 Perşembe0 yorum

hamsi bugulama

MALZEMELER

1 Kg hamsi
3 Adet orta boy soğan
1 Adet limon
3 Adet domates
2 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Demet maydanoz
8-10 Adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
1 Çay bardağı su

HAZIRLANMASI
Hamsilerin kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın. Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin. Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin. Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin. En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın. Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin. Tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp orta ısılı fırında pişirin. Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger