İncir Tatlısı Tarifi

29 Eylül 2009 Salı0 yorum


MALZEMELER:

2adet yumurta
1bardak şeker,
2kaşık kabartma tozu,
1bardak ceviz,
2bardak un,
12adet kuru incir,
kremşanti,
süt
YAPILIŞ ŞEKLİ:

İncirleri doğrayın ve sıcak suda 1saat bekletin. Kremşantiyi hazırlayın ve buzdolabında soğutun. Unu eleyip kabartma tozuyla karıştırın. Yumurta ve şekeri çırpın, unu ilave ederek hamur yapın. İncirlerin suyunu iyice süzün, ceviz ile beraber hamura yedirin. Yağlanmış kalıba aktarın, 170derecede 20dk pişirin. Soğuduğunda üzerine kremşanti bulayın, dilimleyerek servis edin

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger