Ispanaklı Krep Tarifi

1 Ekim 2009 Perşembe0 yorum

krep

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 tutam tuz
1.5 bardak süt
1 çorba kaşığı şeker

İç:
1 paket ıspanak
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1/3 su bardağı krema
100 gr labne peynir

Üzeri için:
Ceviz içi
kaşar peyniri
HAZIRLANMASI
Krep malzemelerinin tamamını karıştırıp, buzdolabında yarım saat dinlendirin.Soğanları küp küp doğrayıp, sarımsakla birlikte, zeytinyağında şeffaflaştırın.İyice yıkayıp suyunu süzdüğünüz ıspanakları soğanlarla birlikte soteleyin. Üzerini kapatıp, kısık ateşte pişirin. Suyunu bırakıp çeken ıspanakları bir süzgece alıp bekletirken, ıspanakların piştiği tencere/tavaya unu ilave edip bir-iki dakika kavurun. Kavrulan una sütü ilave edip, çırpma teli ile karıştırarak koyulaştırın. En son krema ve peyniri de ilave edip iyice karıştırın. Ispanakları bu karışıma ilave ederek bir kaç dakika pişirin.Çok az yağladığınız yapışmaz tavaya krep karışımından dökerek, mümkün olduğu kadar ince krepler pişirin. Ilıklaşan ıspanak karışımını kreplere bölüştürüp, dilerseniz rulo, dilerseniz katlayarak ve üzerine peynir rendesi serperek ve ceviz koyararak servis yapın.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger