KABAK SALATASI & HAVUÇ SALATASI (Yoğurtlu)

7 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Image Hosted by ImageShack.us

YOĞURTLU KABAK SALATASI İÇİN...

MALZEMELER:
- 4 orta boy kabak,
- 1 kase süzme yoğurt,
- 2-3 diş sarımsak,
- 2 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz ( isteğe bağlı),
- 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ,
- tuz, karabiber,
- dereotu ( süslemek için)

HAZIRLANIŞI:
Kabakları soyup yıkayın. Rendenin en iri tarafında Kabakları rendeleyin. Teflon tavaya yeteri kadar sıvı yağ koyup ısıtın. Kabakları suyunu salıp çekene ve kızarana kadar kavurun. En son tuzunu, kararbiberini atıp ocaktan alın. Diğer taraftan yoğurdu suyla inceltip dövülmüş sarımsa ve tuz ekleyin. Ilıyan kabağı derin bir kaseye alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın. isteğe göre 1-2 kaşık dövülmüş ceviz katabilirsiniz. Yoğurtlu Kabak salatası hazır...Servis tabağına boşaltın. Üzerini dereotu yada maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz...

*************************************************************************

Image Hosted by ImageShack.us

YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI İÇİN...

MALZEMELER:
- 4-5 tane iri havuç,
- 1 kase süzme yoğurt,
- 2 diş sarımsak,
- 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz,
- 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ,
- tuz, karabiber,
- maydanoz ( süslemek için),

HAZIRLANIŞI:
Havuçları soyacak yardımı ile soyup yıkayın. Rendenin en iri kısmıyla rendeleyip yeteri kadar sıvı yağda kavurun. Havuçlar suyunu salıp çekdikden sonra tuzunu karabiberini katıp renkleri hafif değişene kadar kavurmaya devam edin.
Süzme yoğurdu suyla inceltip içine dövülmüş sarımsak ilave edin. Tuznunu da katıp bir kenarda bekletin. Ocaktan alıp ılıttığınız havuçu geniş bir kaseye boşaltın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve dövülmüş ceviz katıp güzelce karıştırın. Salatayı servis tabağına alın ve üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis edebilirsiniz...
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger