Karnıyarık Tarifi Karnıyarık Nasıl Yapılır

3 Eylül 2009 Perşembe0 yorum

Karnıyarık

Malzemeler:

250 gr kıyma

4 adet patlıcan

3 adet soğan

2 dis sarımsak dövülmüs
4 adet domates
2 adet yeşil biber

2 yemek kaşığı salça

4-5 dal maydanoz ince ince dogranmis

tuzot, tuz, karabiber


Yapılışı:

Patlıcanların kabuk bırakarak şerit soyun, ikiye bölüp bıçakla ayırmadan uzunlamasına bir çizik yapın. Tuzlu suda 30 dk bekletin.

Patlıcanları sudan çıkarıp temiz suda yikayip, kurulayın. Bir tavada ayçiçek yağını kızdırıp patlicanlari her iki tarafindan döndürerk 5-10 dakika orta ateste kızartın. arada catalin arka tarafi ile üzerlerine bastirin. iyice yumusamalari lazim. Mutfak rulosu serilmis bir tabaga alip yagini iyice süzmelerini saglayin.

domateslerin kabuklarını soyun, domatesin birini ince ince dilimleyin. Biberleri yikayip uzunlamasina ortadan ikiye bölüp cekirdeklerini temizleyip ortadan küçük parçalara kesin

soğanlariı ince ince doğrayın tereyağında pembeleşene kadar kavurun, kıymayı ekleyip

3-4 dakika daha kavurun, salçayı ekleyip 3-4 defa karıştırın ve geri kalan domatesleri icine rendeleyin.dövülmüş sarımsagi ilave edip, karıştırıp 5-10 dakika kavurun. İnce kıyılmış maydanoz, tuzot ve karabiber ekleyin.

Patlıcanları bir tepsiye yan yana sıralayın.Kesik yerinden açarak içlerini kıymlalı içle doldurun. Üzerlerine domates ve sivribiber dilimleri yerleştirin.

2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça ve yarım çay kaşığı tuz ilave edip karistirip üzerlerine dökün ve 180 C ´de 20-30 dakika pisirin.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger