Köfteli Makarna Tarifi

29 Eylül 2009 Salı0 yorum


MALZEMELER:

2 Çorba Kaşığı Bayat Ekmek İçi
250 gr Dana Kıyma
* 1 Paket Yumurtalı Spagetti
1 Yumurta
1 Soğan
2 Su Bardağı Domates Ezmesi
2 Çorba Kaşığı Et Suyu
1 Tutam Taze Fesleğen veya Nane, Tuz
2 Çorba Kaşiği Zeytinyağı
3-4 Dal Maydanoz

1 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi

(4 Kişiliktir)

Yapılış Şekli:

1 – Soğanı kıyıp 1 çorba kaşığı yağ ve 2 çorba kaşığı su ile hafifçe pişirin.Et suyunda ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi,kıyılmış maydanoz,yumurta ve peyniri kariştirin.Tuz ve kıymayı ilave edip yoğurun.Fındık büyüklüğünde köfteler yapın.Izgarada kızartın.
2 – Domatesi fesleğenle birlikte 10 dakika pişirin.Tuz,kalan yağ ve köfteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
3 – Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp domates sosu ve köftelerle karıştırın.Taze fesleğen ya da nane yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Not: 1 Porsiyon 430 Kalori

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger