Krep tarifi Krep Nasıl yapılılır

1 Ekim 2009 Perşembe0 yorum

krep

MALZEMELER

2.5 çay fincanı un
2 su bardagı süt
2 yadet umurta
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba boşaltın.Yumurtaları karıştırın.Yağı,tuzu ve şekeri ekleyin.Sütle yavas yavas sulandırın.Hamurun tüm malzemelerini mikser ile karıştırın. Krepleri yapmaya başlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.Teflon tavanıza çok hafif terayağı sürüp kızdırın.Bir kepçe hamuru tavaya bosaltin ve tavayı hareket ettirerek tabana yayılmasını sağlayın. Bir tarafın pistigini nasil anlarsiniz??karışımınız katılaşmıştır ve ucunu spatula ile kaldirabiliyorsunuzdur.Pismeyen tarafi spatula ile cevirin ve pişirin.
Kreplerin içine recel,bal ve çokokrem surerek yada icerisine domates,peynir,kıyma koyarak servis edebilirsiniz.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger