KURU FASULYE (DÜDÜKLÜDE)

20 Eylül 2009 Pazar0 yorum

Kurufasulye

Malemeler:

  • 2 su bardağı kuru fasulye + 1 litre sıcak su+ 1 tatlı kaşığı şeker+ 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet kuru biber
  • 1 büyük baş soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
  • 1,5 litre sıcak su
  • 5-6 yemek kaşık sıyı yağ

Yapılışı:

  1. Bir gece önceden kuru fasulyeleri ayıklayıp yıkayın.
  2. 1 litre sıcak suyun içine, tuz ve şekeri karıştırın. Ve fasulyeyi geceden bu suyun içinde ıslatın.
  3. Soğanları ve biberi yemeklik doğrayın.
  4. Düdüklü tencereyi ocağa alın ve tencereye önce yağı koyun, soğan ve biberleri kavurun.
  5. Ayrı bir yerde sıcak suyunuzu hazırlayın.
  6. Domatesin kabuğunu soyun ve doğrayın, tencereye aktarın. Salçayıda ilave edin.Beraberce 2-3 dakikadar kavurun.
  7. Fasulyeleri, tuzunu, kırmızıbiberini, kurubiberi ilave edip, 2-3 kez daha karıştırın.
  8. Daha sonra sıcak suyunu koyun. Karıştırın.
  9. Tencerenin kapağını kapatın .Düdüğü çalana kadar orta hararetli ateşte, daha sonrasında ise kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra kapağını açın ve suyunu kontrol edin. Eğer suyu biraz fazla ise kapağı açık vaziyette çok az daha kaynatın. Eğer suyu az ise yeterince kaynar su ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin. Sıcak olarak servis edin.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger