Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci

12 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci

Malzemeler:
  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 100 gram kuru fasulye
  • 50 gram mısır

Hazırlanışı:

Soğan, sarımsak, yeşil ve kırmızıbiberi doğrayın. Bir tavaya 2 kaşık zeytinyağını koyun. Soğanları ve sarımsağı tavada soteleyin. Domatesin kabuklarını soyun ve küçük dilimler elde edin. Patlıcanları alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayın. Kavrulan soğan ve sarımsağa sırasıyla etleri, biberleri, domatesi, fritözde kızarttığınız patlıcanları ekleyin ve suyunu ilave edin. Baharatları ekleyip 20 dakika kaynatın. Haşlanmış kuru fasulye ve mısırı katın. Son olarak kıyılmış maydanozu ekleyip servis edin.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger