Paçalı Patlıcan

1 Ekim 2009 Perşembe0 yorum

unlu patlıcan kızartma

MALZEMELER
1 kg. kemer patlıcan
9 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı un
5 diş sarımsak
5 yemek kaşığı sirke
tuz
Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın. Doğranan patlıcanların üzerine tuz serpip yarım saat acısının çıkması için bekleyin. Patlıcanları yıkayıp, sularını sıkıp, kuruladıktan sonra una bulayın. Kızgın zeytinyağında her iki yüzünüde kızartın. Yağını süzdürdüğünüz kızarmış patlıcanları düz geniş kapaklı bir tencereye dizin. Sarımsağı tuzla iyice ezin ve sirkeyi ekleyin. Hazırlanan sosu tenceredeki patlıcanların üzerine döküp kapağını kapatın ve 15 dakika sosunu çekene kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger