Pirincli Yesil Mercimek Salatasi

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Pirincli Yesil Mercimek Salatasi


Malzemeler
1 turk kahvesi fincani pirinc (ayiklanmis yikanmis)
1 su bardagi yesil mercimek (yikanmis)
2-3 dal yesil sogan 1 adet orta boy kuru sogan (orjinal tarifte yoktu)
1 adet domates

Susleme icin
4-5 tane kivircik ya da marul yapraklari
Kiraz domates ya da 1 adet salatalik

Sosu icin
3-4 yemek kasigi zeytinyagi
1 dis sarimsak (ezilmis)
Yarim limon suyu
1 cay kasigi tepeleme kuru nane


Yapilisi
Yesil mercimek ve pirinc tuzlu suda ayri ayri yumusayana kadar haslanir. Diri kalmalari gerekiyor, cok fazla parcalanmamalari lazim, ozellikle de mercimek icin dikkat edin. O yuzden duduklude haslamak iyi bir secenek degil bana kalirsa. ikisi de haslandiktan sonra sularini suzun. Mercimekle pirinci bir kapta birlestirip sogumasini beklerken diger islemlere gecin.

Yesil soganlari ince ince dograyin. Kuru sogani da once ikiye ayirin, kestiginiz yer tahtaya gelecek sekilde yarim ay seklinde cok ince dograyin. Sonra kuru sogan dilimlerinin ustune tuz dokup, elinizle iyice ovun. Boylece aci suyu cikacaktir. Sonra suzgece koyup yikayin ve iyice suyunun suzulmesini bekleyin. Domatesi kup kup dograyin.

Sosu icin tum gerekli malzemeleri karistirin. Ilinmis olan mercimekli karisima, iki sogani ve domates parcalarini ekleyin, en son uste sosunu gezdirin, 1 cay kasigi silme tuz ile salatamizi lezzetlendirelim ve karistirdiktan sonra buzdolabinda sogumasi icin 1-2 saat servisten oncesine kadar bekletelim.

Servis edeceginiz kaba almadan once kivircik ya da marul yapraklarini incecik dograyin. Ayni sekilde domates ya da salataliklari da incecik dilimleyin. Tabagin kenarlarina once marullari yerlestirin, ortada kalan bosluga sosunun karismasi icin karistirdigimiz salatayi dokun. Ustunu de domates ya da salatalik dilimleri ile susleyin. Ortaya taze nane yapraklari ile ilave yapabilirsiniz.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger