Pofuduk Pogaca

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum

Pofuduk Pogaca

Malzemeler
120 ml zeytinyagi (yarim bardaktan biraz fazla)
2 yemek kasigi tereyagi (yumusak)
600 gr un (aldigi kadar ama buna yakin oluyor)
1.5 yemek kasigi seker
2 tatli kasigi kuru maya
1.5 su bardagi sut
1 kah.fincan su
1 cay kasigi tuz
1 yumurta
1 yumurtanin sarisi
susam + corekotu

Yapilisi
Once su ve sut ilitilir. Icine maya ve seker eklenir, kabarmasi icin bir muddet beklenir. Un elenir, icine tuz eklenir. Karistirilir, ortasi havuz seklinde acilir. Yag, 1 yumurta ve yaglar (zeytinyagi ve tereyagi) bu havuza bosaltilir. Ustune de su sut karisimi dokulur. Yumusak bir hamur elde edilir. Mayalanmasi icin oda sicakliginda 45-60 dakika bekletilir. Kabaran hamurdan cevizden az buyuk parcalar kopartilir, icine istedigimiz ic malzemesi konulur ve kapatilir. Tepsiye araliklarla dizilir. Ustune yumurtanin sarisi surulur, corekotu, susam ya da benzeri tohumlar serpilir. 180 derecede 30-45 dakika ustu kizarana kadar pisirilir.

Ic malzeme icin oneriler:
Patatesli harc: 4 patates haslanir, 1 sogan yagda salca ile birlikte kavrulur.Karabiber, pul biber ve tuz ile birlikte pure haline getirdigimiz patatesin icine eklenir.
Kiymali harc: 1 sogan yagda salca ile kavrulur, 20 gr kiyma eklenir, kavrulur. Karabiber, pul biber ve tuz ile lezzetlendirilir. Arzu edilirse icine 1 patates eklenir (pure halinde olmali).
Zeytinli harc: 1 su bardagi zeytinin cekirdekleri cikarilir. Kekik ve pul biberle lezzetlendirilir.
Peynirli harc: kucuk bir kalip beyaz peynir, yarim demet ince kiyilmis maydanoz ile karistilir.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger