Sebzeli Güveç Tarifi

29 Eylül 2009 Salı0 yorum

sebzeli güveç tarifi, yemek tarifleri

Malzemeler
2 adet patlıcan
2 adet patates
500 gr dana eti
500 gr taze fasulye
10 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
2 adet domates
5 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı salça
karabiber, pul biber, tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı
Kuşbaşı doğradığınız etleri güvecin tabanına yerleştirin. Üzerine sırası ile soğan ( arpacık soğanları doğramadan bütün bir şekilde), fasulye, patates, patlıcan, sarımsak, biber ve en üstede kabukları soyulmuş domatesi doğrayarak koyun. Bir kasenin içerine sıvı yağ, salça, baharatlar,tuz ve 1,5 su bardağı sıcak suyu karıştırarak güvecin üzerine gezdirin. Kapağını kapatarak pişirme aşamasına geçin.

Güveci eğer evde pişirecekseniz elektrikli ocağınız varsa güveç daha güzel olur güvecin dibi tutmaz. Ben elektrikli ocakta pişirmeyi tercih ediyorum yemek kaynamaya başladıktan sonra ocağı en kısık derecesinde çalıştırın ve o şekilde pişirin.

Eğer gazlı ocakta pişirecekseniz güvecinizin dibi tutmasın diye en küçük ocakta kısık ayarda pişirin. Eğer evinizde varsa altına kalın bir metal parça koyabilirsiniz. Ben tost makinesinin sökülen demir parçasını kullanıyordum. Güvecimin tabanı ince olduğu için dibi tutuyordu.

Diğer bir seçenek ise elektrikli fırında pişirmek. Oldukça uzun süre alan bir yöntem. Eğer bu şekilde pişirecekseniz ilk olarak güvecinizi gazlı ocakta kaynatın daha sonra fırına sürün.

Eğer evde sobanız varsa onun üzerinde çok daha rahat pişirebilirsiniz.

Son olarak da mahallenizde ekmek fırınında pişirebilirsiniz. Tabii ki onun lezzeti çok daha başka olur.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger