SİGARA BÖREĞİ

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Sigara_brei1

Malzemeler :

  • 3 yufka
  • 250 gr. beyaz beynir (yağlı)
  • 3-4 dal dereotu (isterseniz)
  • yarım demet maydanoz
  • 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı :

  1. Yufkaları16 pasta dilimi şeklinde kesin.
  2. Peyniri çatalla ezin, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın, peynirin içine ilave edin, hepsini karıştırın.
  3. Yufkanın bir üçgen parçasının geniş tarafında malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın (sağ ve sol tarafından birer cm. içe katlayın) ve çok sıkı olmadan 2 cm. genişliğinde olacak şekilde sarın, sivri ucuna 3 cm. katla fırça veya elinizle ıslatın ve sonunda kadar sarın.Böylece malzeme dağılmadan kızartabilirsiniz.
  4. Hepsini böylece sardıktan sonra harlı ateşte pembe kızartın. Kızarttığınız böreklerin yağını alması için servis tabağına peçete kağıdı koyup böreklerini üzerine dizebilirsiniz.


Not:

Beyaz peynir yerine, kaşar peyniri rendesi ve beraberinde ince kıyılmış (2 cm.) pastırma dilimleri de kullanabilirsiniz. Bu durumda maydanoz ve dereotu eklemeniz gerekmez

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger