Tavuk Yahni

12 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Tavuk Yahni

Malzemeler:
  • 125 kilogram tavuk
  • 2-3 adet domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yeteri kadar karabiber ve tuz

Hazırlanışı:

Tavukları 6 eşit parçaya bölün. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Yeşil biberlerin tohumlarını ve saplarını temizleyip, ince ince doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın. Parçalara ayırdığınız tavuğun derisini çıkarın. Yağsız tavada kızartın. Ayrı bir kaba alın. Soğan ve diş sarımsakları yağsız tavada soteleyin.

Biberleri ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Son olarak domatesleri ve domates salçasını da ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Tavukları yayvan bir tencereye dizin, üzerine soğanlı harcı koyun, tuz, karabiberi ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edip tavuklar pişinceye kadar ateşte tutun. Tencereyi indirince malzeme ile tavukları karıştırıp sıcak olarak servise sunun.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger