Tuzlu Patates Chipsleri

5 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Tuzlu Patates Chipsleri

Malzemeler:

3-4 büyük Patates

Sivi Yag

Tuz ve arzuya göre Pul Domates Baharati, Kirmizi Pul Biber, Nane, Sarimsak Tozu

Yapilisi:

Patatesleri soyup ince ince dilimlere kesin. Bir kücük kabda Siviyagi tuz ve Baharatlar ile karistirip fircayla incecik patates dilimlerinin her iki tarafinada sürün. Tepsi kagidini Firin telinin üstüne koyun ve önceden isitilmis 200 derece Firina verin.

15 dakika kadar kizarsinlar ve kurusunlar.

Cikartip soguttuktan sonra sos ile servis yapabilirsiniz.

Not: Patates dilimlerinin üstlerine cok fazla yag sürerseniz yumsarlar ve sadece kenarlari kizarir ic tarfalari yumusak kalir bunu önlemek icin gercekten cok incecik dilimlere yag-tuz karisimindan sürelecek.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger