USKUMRU IZGARASI TARİFİ

29 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemeler

1 kg. Uskumru,
1 fincan zeytinyağı,
Karabiber,
tuz,
Limon,
maydanoz.

Yapılış:

1) Balıkları ayıklayıp yıkayınız.
2) Yemeğe 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyip yağlayı­nız.
3) Izgaraya diziniz.
4) Kömür ateşi veya fırında veya elektrik ızgarasında 10-12 dakika her iki yüzünü pişiriniz.
5) Kalan zeytinyağın içersine bir limon suyu koyup beyazlaşıncaya kadar karıştırınız.
6) 8u karışıma, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ilâve ediniz.
7) Balıkları servis tabağına yerleştiriniz
8 ) Üzerlerine bu sosu dökünüz.
9) Soğan piyazı ile softaya almız.

Not Soğan piyaz. (Soğanlar incecik halkalara kesilip tuzla oğulur, yıkanır, içine incecik kıyılmış maydanoz katılıp hazırlanır).

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger