ZENCEFİLLİ KURABİYE

12 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Zencefilli_kurabiye

MALZEMELER:

  • ¾ paket Margarin
  • 1 bardak Şeker
  • 1/4 bardak Pekmez
  • 1 adet Yumurta
  • 2,5 su bardağı Un
  • Bir tutam Tuz
  • 1 cay kaşığı Zencefili
  • 1 cay kaşığı Tarçın


YAPILIŞI:

1. Margarin ağır ateşte eritilip ılınmaya bırakılır.
2.
Şeker, pekmez ve yumurta yağa katılarak iyice vurulur.
3.
Kuru malzeme birlikte elenerek karışıma katılır.
4.
Soğutulduktan sonra 2-3 cm.lik toplar halinde yuvarlanır.
5.
Toz şekere bulanıp yağlanmış pasta tepsisine 5 cm. arayla dizilir.
6.
Orta sıcaklıktaki fırında 20-22 dakika pişirilir.

Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri almaya çalışırsanız dağılır. Soğutun. Ondan sonra tepsiden alın. Bu malzeme ile yaklasik 58-60 adet kurabiye cikti benimkinden. Oda buyuk firin tepsisi ile iki tepsi yapti.
Bu kurabiye soğuyunca kıtır kıtır olur. Kapalı bir kapta 1 hafta kadar aynı şekilde muhafaza edebilirsiniz.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger