Zeytin Ezmeli Kalpler

12 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Zeytin Ezmeli Kalpler

Malzemeler:
  • 200 gram margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat tozu
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytin ezmesi

Hazırlanışı:

Yumurtanın sarısını birini üzerine sürmek için ayırın. Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış margarin, yumurtalar, su, sirke ve kabartma tozu koyup yavaş yavaş un ekleyerek kulakmemesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerine bir folyo kapatıp 20 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Tezgaha un serpip yarım santim kalınlığında her iki hamuru açın. Birinin üzerine zeytin ezmesini yayın. Diğer hamuru üzerine kapatın. Kalp şeklinde bir kalıpla hamurdan kalpler çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirip servise sunun.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger